Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Enflasyon Verisi Açıklandı: Bitcoin ve Altcoinler Nasıl Tepki Verdi?

ABD mart ayı enflasyon verisinin beklentilerin altında %5 olarak açıklanması üzerine Bitcoin’de (BTC) yükseliş yaşandı.

Geçtiğimiz dakikalarda piyasanın %5,2’lik beklentisinin altında %5 oranında açıklanan enflasyon verisi, Bitcoin’de 600 dolarlık yükselişi tetikledi.

Açıklama öncesi 29.850 dolara kadar gerileyen Bitcoin, açıklamayla birlikte 30.450 dolara kadar Ethereum (ETH) ise 1.900 dolara kadar yükseliş yaşadı. Altcoinlerde ise genel olarak yeşillenmeler görüldü. Coingecko verilerine göre Bitcoin yazım esnasında 30.350 dolardan işlem görüyor.

Ocak ayında enflasyon beklentilerin üzerinde gelirken geçtiğimiz ay tam beklenti seviyesinde gelmişti. ABD’de yaşanan bankacılık krizinin ardından faiz artırımına gitmeyeceği düşünülse de FED, enflasyonu düşürebilmek amacıyla geçtiğimiz ay 25 baz puanlık artış yapmıştı. Bugün açıklanan enflasyon verisinin beklentilerin altında gelmesiyle birlikte önümüzde FED faiz verisinin 25 baz puanlık artış gerçekleştirme beklentisinin düşüş yaşayıp faizde artış yapmama ihtimalinin ise artacağı tahmin ediliyor.

Açıklanan verilere göre ABD’nin enflasyonla mücadelesi başarılı bir şekilde ilerliyor. Bu veri ile birlikte küresel piyasalarda ve kripto para piyasasında bir rahatlık yaşanması bekleniyor.

Ancak tüm bu tahminlere rağmen FED’in nasıl bir politika izleyeceği oldukça merak konusu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!