Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Enflasyon Verisi Öncesi Bitcoin ve Altcoinlerde Son Durum

Bitcoin, zorlu geçen haftanın ardından ABD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verisi öncesi önemli bir yükseliş göstererek kritik bir direnç seviyesini zorluyor. 

Bitcoin (BTC) ve kripto paralar, geçtiğimiz hafta Silicon Valley Bank’in (SVB) ABD hükümeti tarafından kapatılmasının ardından en büyük ikinci stablecoin ihraççısı Circle’ın (USDC) bankada 3,3 milyar dolar varlığının bulunduğunu açıklaması ile birlikte tetiklenen stablecoin krizi sonrası düşüş yaşamıştı. Bitcoin süreç içerisinde 19.000 dolar bandına kadar gerilemiş, kripto para piyasasında ise %50’ye varan düşüşler gözlemlenmişti.

Hafta sonu ABD hükümetinin Signature Bank‘in de kapatılmasına karar vermesinin akabinde olaya el atarak söz konusu bankalarda bulunan müşterileri fonlarının güvende olduğunu ve geri ödeneceğini açıklaması, küresel finansal piyasalara ve kripto para piyasasına nefes aldırmıştı.

Bitcoin ABD Hazine Bakanlığı, Merkez Bankası (FED) ve Federal Sigorta Kurumu (FDIC) tarafından ortak yayınlanan bildiri ve FED tarafından bankalara yönelik 25 milyar dolarlık finansman programı ile yeniden yükselişe geçmişti.

CoinGecko verilerine göre son 3 gün içerisinde %25’in üzerinde değer kazanan Bitcoin, yeni hafta ile kritik bir direnç bölgesi olan 24.800- 25.200 dolar bandına kadar yükseldi. Bitcoin yazım esnasında son 24 saatlik periyotta gösterdiği %12 artış ile 24.851 dolardan işlem görüyor.

Piyasa değerine göre en değerli 10 kripto para biriminde de benzer yükselişler göze çarpıyor:

  • Ethereum (ETH) %6,8 artışla 1.692,
  • BNB (BNB) %3,5 artışla 307,
  • Ripple (XRP) %2,5 artışla 0,37,
  • Cardano (ADA) %3,4 artışla 0,344,
  • Polygon (MATIC) %4,9 artışla 1,17,
  • Dogecoin (DOGE) %5,3 artışla 0,0728 dolardan işlem görüyor.

Bitcoin’in toplam piyasa değeri 479 milyar dolar, kripto para piyasasının toplam değeri ise 1,11 trilyon dolar seviyelerinde seyrediyor.

Türkiye saati ile bugün 15.30‘da açıklanacak ABD Enflasyon verisi için yıllık bazda %6′lık bir beklenti bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!