Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’den Rus ve AB Vatandaşları İçin Yeni Engel

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, Rusya’da P2P (peer to peer) hizmetleri aracılığıyla dolar ve euro alım-satım işlemlerini yasaklarken Avrupa Birliği (AB) vatandaşlarının ruble ticaretini de devre dışı bıraktı.

Forbes Rusya yakın tarihli bir haberinde, AB’nin Rusya’ya uyguladığı yaptırım paketi kapsamında Binance’in Rus vatandaşlarına ve Rusya’da ikamet eden kullanıcılara P2P hizmetleri aracılığıyla dolar ve euro alım-satım işlemlerinin yasakladığını açıkladı. Ayrıca AB vatandaşları için de ruble alım-satım işlemlerinin devre dışı bırakıldığı verilen bilgiler arasında yer aldı.

AB, yaptırımlar aracılığıyla Rusya’ya finansal bir ambargo uygularken kısıtlamaların ana amacının Rus vatandaşlarının ve Rusya’da ikamet eden kullanıcıların uygulanan SWIFT ambargosunu delmesini önlemek olduğu anlaşıldı.

Kripto danışmanlık şirket Crypto Holding Kurucusu Alexei Zyuzin, ruble-kripto-euro/dolar arasında arbitraj ticareti yapan kullanıcıların yanı sıra P2P mekanizmasının sıklıkla SWIFT benzeri bir transfer işlemi için de kullanıldığını ifade ederken yaptırımın kullanıcıların genelini etkilemeyeceğini yalnızca bu gruplara dahil kullanıcıların negatif etkileneceğini belirtti.

Binance geçtiğimiz yılın nisan ayında yaptırımlar kapsamında kripto varlıkları 10.000 euro’yu aşan Rus vatandaşlarının hizmetlerini sınırlasa da diğer borsaların aksine Rusya’daki faaliyetlerini sonlandırmamayı seçmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!