Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Eski Binance CEO’su CZ’nin Ceza Kararını Yeni Bir Tarihe Erteledi!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in eski CEO’su Changpeng Zhao (CZ) hakkındaki ceza kararına ilişkin tarih ertelendi.

Kripto para sektörünün popüler ismi CZ, geçtiğimiz yıl ABD’li kurumların yaptırımlarına maruz kalmış ve CEO’luk görevinden istifa ederek 50 milyon dolar ceza ödemeyi kabul etmişti. CZ o günlerde “kara para aklanmasının önlenmesi konusunda etkin bir program sürdürmeme” suçlamasını da kabul etmişti.

Bu kapsamda CZ’ye yönelik son bir cezai karar varması gereken Seattle mahkemesi, 23 Şubat’taki nihai karar tarihini hiçbir sebep belirtmeden 30 Nisan’a erteledi. CNBC tarafından aktarılan haberde, konu hakkında ne Seattle mahkemesinden ne de CZ’nin avukatlarından şimdiye kadar resmi bir açıklama gelmediği vurgulandı.

“Kara para aklamayı önlemle” suçlamaları kapsamında CZ’nin karşısında 18 aya varan hapis cezası dahil birçok ciddi potansiyel sonuç bulunuyor.

ABD’den çıkmasına izin verilmeyen eski CEO, kısa süre önce Birleşik Arap Emirlikleri’ne ufak bir ziyaret için gitmek istediğini belirtmiş fakat bu talep mahkeme tarafından geri çevrilmişi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!