Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Eski Hazine Bakanından Bitcoin Açıklaması

ABD Eski Hazine Bakanı ve ekonomist Lawrence H. Summers, bir canlı yayında bitcoin hakkında yorumlarda bulundu. Eski bakan, bitcoin’in gelip geçici bir varlık olmadığına inandığını söyledi.

Bloomberg’in Wall Street Week programına katılan ABD Eski Hazine Bakanı Summers, bazı kurumsal şirketlerin bitcoin’i sevdiklerini ve bu nedenle bitcoin’in çöküş görmeyeceğine inandığını söyledi. Sunucunun “bitcoin bir balon mudur?” sorusunu yanıtlayan Summers, öncelikle BTC fiyat tahmini yapmayacağını belirterek genel bir çerçeve çizdi.

Summers’a göre, bitcoin fiyatı aşağı yönlü hareket etse bile tekrar toparlanarak fiyatını yukarı yönlü hareket ettirmeyi başarabilecek dirence sahip. Lawrence Summers, konuyla ilgili şunları aktardı:

“Bazı kurumsal şirketler bitcoin’i tercih ettiği müddetçe bitcoin’in gelip geçici bir varlık olabileceğini düşünmüyorum. Ayrıca bitcoin’in çökeceğine de inanmıyorum.”

Bu faktörler bitcoin fiyatını yükseltecek

Ekonomist Summers, önümüzdeki 6 ay için bitcoin fiyatındaki olası dalgalanmalar üzerine bir tahminde bulunmayacağını dile getirdi. Bununla birlikte, btc’nin aşağı ve yukarı yönlü fiyat hareketliliğinin insanları bitcoin almaktan alıkoymayacağını belirtti. Bitcoin’in sınırlı arzına da değinen eski bakan, bu faktörün de yatırımcılara cazip geldiğini söyledi. Summers’a göre tüm bu faktörler, bitcoin fiyatını yükseltecek etkiye sahip.

Lawrence H. Summers hakkında

Charles W. Eliot Üniversitesi’nde profesör olan Lawrence H. Summers, Harvard Üniversitesi’nin fahri başkanıdır. ABD’nin 71. Hazine Bakanı olarak görev yapmış olan Summers, Başkan Obama döneminde Beyaz Saray Ulusal Ekonomik Konseyi direktörü oldu. Ekonomist, aynı zamanda Dünya Bankası Baş Ekonomisti olarak da görev yapmıştır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!