Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Guggenheim CIO’su: Bitcoin Altından Daha Cazip

Bitcoin için 400 bin dolarlık fiyat tahmininde bulunan Guggenheim CIO’su Scott Minerd, katıldığı bir programda bitcoin’in neden altından daha tercih edilebilir bir varlık olduğunu açıkladı.

Scott Minerd, katılmış olduğu Bloomberg programında bitcoin üzerine bazı yorumlarda bulundu. Bitcoin’in hızla ana akım haline geldiğini ifade eden Minerd, bitcoin’i altından daha çekici hale getiren özelliklerini sıraladı. “BTC için 400 bin dolarlık fiyat tahmini yaparken altının küresel arzını hesaba katarak yapmıştım.” diyen CIO, öncelikle bitcoin’in altına göre kolayca taşınabilir bir varlık olma özelliğine sahip oluşuna değindi. 

Bunun yanı sıra, bitcoin ile ödeme yapmanın kolaylığından söz etti. Scott Minerd, bu duruma örnek olarak yakın zamanda Carolina Panthers oyuncusu Russell Okung’un aldığı maaşın yarısını bitcoin’e çevirmesini verdi. 

“Bitcoin hızla ana akım olma yolunda ilerliyor. Bu nedenle bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin potansiyel olarak iyi yönlerinin fazla olduğuna inanıyorum.”

Guggenheim bitcoin aldı mı?

Sunucu, Scott Minerd’a şirketin bitcoin almaya başlayıp başlamadığını sordu. Minerd, henüz bunun gerçekleşmediğini ancak yatırımcıların konuyla ilgili görüşlerini alacaklarını ifade etti. Bununla birlikte, bazı özel fonları için halihazırda bitcoin almış olduklarını belirtti.

Bitcoin fiyatını yükselten temel unsur perakende yatırımcılar

Scott Minerd, konuşmasında bitcoin fiyatından da söz etti. Minerd’a göre bitcoin fiyatını yükselten temel faktör perakende yatırımcılardan gelen yoğun talep oldu. Minerd, borsaların yatırımcılardan gelen yoğun alım-satım taleplerine yetişemediklerini hatırlattı.

Benzer şekilde 15 Ocak’ta CNBC’nin konuğu olarak bitcoin rallisi hakkında açıklamalarda bulunan Scott Minerd, perakende yatırımcıların yoğun talebinin bir çılgınlığa dönüştüğünü ve bu nedenle rallinin sürdürülebilir olmadığını söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!