Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Guggenheim CIO’su: Bitcoin Rallisi Sürdürülebilir Değil

Bitcoin fiyatının 400 bin dolar olabileceğini tahmin eden Guggenheim Partners cephesinden yeni bir açıklama geldi. Şirket CIO’su Scott Minerd, BTC’de görülen rallinin kısa vadede sürdürülebilir olmadığını söyledi.

Yönetimi altında 295 milyar dolar değerinde varlık bulunan Guggenheim Partners CIO’su, CNBC’nin The Exchange programına konuk oldu. Scott Minerd, öncelikle şirketin Bitcoin için belirlediği 400 bin dolarlık fiyat hedefini koruduğunu ifade etti. Fakat Minerd, piyasanın giderek “çılgınlığa” sürüklendiğini, bu nedenle rallinin sürdürülebilir olmadığını aktardı. CIO, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Bitcoin’in 400 bin dolara çıkabileceğini bir röportajda söylemiştim ancak bu röportajın sadece küçük bir kısmıydı. Eğer ABD hükümetinin ve Fed’in iflas ettiğini söyleyip ardından ‘Bitcoin 400 bin dolar olmalı’ deseydim, insanlar yine Bitcoin’e odaklanacaklardı. Bu çılgınca bir durum.”

Bitcoin için uzun vadede bullish

Scott Minerd, konuşmasında kripto para borsalarının işlem limiti koymak istemelerine değindi. Minerd, borsaların perakende yatırımcıların yüksek talebi nedeniyle yapılan alım-satımlara yetişemediğini dile getirdi. Kısa vadede geri çekilmelerin görülmesini bekleyen Minerd, uzun vadede Bitcoin için görünümün bullish olduğunu ifade etti.

Yakın zamanda Bitcoin’in parabolik yükselişinin sürdürülebilir olmadığını Twitter üzerinde de dile getirmiş olan Minerd, BTC’nin 35 bin doların altına düşmesiyle savunmasız kaldığını belirtti.


Guggenheim 500 milyon dolarlık bitcoin alabilir

Guggenheim Partners, 27 Kasım tarihinde ABD Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu’na (SEC) başvurarak 500 milyon dolar değerinde Bitcoin almak istediğini bildirdi. Şirketin SEC başvurusu, 31 Ocak tarihinde yürürlüğe girecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!