Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Coin (BNB) Fiyatını Rekora Götüren Şey Nedir?

Binance Coin (BNB) bir günde gösterdiği %12’lik yükseliş ile 46 dolar üstüne çıkıp tüm zamanların en yüksek değerini gördü. Binance borsasının kripto parası olan Binance Coin, en değerli kripto paralar listesinde ilk 10’a girmeyi başardı. Peki, BNB için rekor yolunu açan gelişme ne?

Ticaret hacmi bakımından dünyanın önde gelen borsası Binance‘in kripto parası Binance Coin (BNB) 46 doları aşarak rekor kırdı. Bir günde %10’dan fazla değerlenen BNB’nin haftalık performansı buna yakın oldu. 6.8 milyar dolarlık piyasa değerini aşan Binance Coin için günlük ticaret hacmi ise 786 milyon dolar sularında bulunuyor. Binance Coin’i 24 saat içinde 41 dolardan 46 dolara yükselten haber neydi?

binance-coin-bnb-fiyat-grafik
BNB için son 24 saatteki değişimi gösteren grafik. Kaynak

BNB token yakılıyor

Binance kendi ürettiği Binance Coin’in arzını kontrol edebilmek adına düzenli olarak BNB yakıyor (ortadan kaldırıyor). Şimdiye kadar 13 yakım gerçekleşti.

Binance CEO’su Changpeng Zhao, 17 Ocak günkü açıklamasıyla 14. yakıma dair bir bilgi paylaştı. Zhao sıradaki yakımın “48 saat içerisinde” tamamlanacağını söyledi.

Bir önceki yakılma Ekim 2020’de gerçekleşti. Şirket ekimde 68 milyon dolar değerinde 2.2 milyon BNB token yok etti. O zamandan bu yana BNB fiyatı önemli ölçüde arttı ve özellikle 2020’nin son çeyreğinde hacmini genişletmeyi başardı. Bu seferki yakılma etkinliğinden sonra fiyatın nasıl etkileneceği merak konusuyken 14. yakılmaya saatler kala Binance Coin fiyatı rekor kırdı.

Binance Coin (BNB) nedir?

Binance Coin, Binance platformunun yerel kripto para birimidir. BNB için maksimum arz 179.8 milyon olarak belirlenmiştir. BNB, Binance borsasında işlem ücreti veya listeleme ücreti ödeme gibi alanlarda kullanılabiliyor. Binance kullanıcılarına, BNB ile işlem ücreti ödenmesi ile önemli ölçüde avantaj sağlayabiliyor. BNb için yazım esnasında dolaşımda olan arz 147.7 milyondur.

Piyasa değeri sıralamasına göre 10. sırada bulunan Binance Coin, kendi platformu dışında Dcoin, Coinsbit, Bilaxy, FTX ve BKEX gibi borsalarda da listelenmektedir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!