Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

OKCoin CEO’su: Ethereum Bitcoin’i Geçecek mi?

Kitco News’te açıklamalarda bulunan OKCoin CEO’su Hong Fang, ethereum ve bitcoin arasında görülen rekabete yönelik sorulara cevap verdi. Hong Fang, her iki kripto paranın farklı teknoloji ve temellere sahip olduğunu, bu nedenle farklı kulvarlarda değerlendirilebileceklerini savundu.

Programda Davin Lin’in sorularını yanıtlayan Hong Fang, kendisine yöneltilen bitcoin ve ethereum hakkındaki soruları yanıtladı. Sunucu Lin, Fang’e “Bazı analistlerin ethereum’un sahip olduğu teknolojinin bitcoin’in ötesinde olduğuna dair bazı söylemleri olduğunu ve bir gün ethereum’un btc’yi geçebileceğine inandıklarını duydum. Sizce bu mümkün mü?” diye sordu. Fang, cevap verirken btc ve eth’nin temelde farklı olduklarına vurgu yaparak her iki kripto parayı ayrı ayrı ele aldı.

Bitcoin ve ethereum’un oluşum amaçları farklı

Hong Fang, öncelikle iki kripto paranın farklı kullanım amaçları doğrultusunda yaratıldıklarından söz etti. Fang’e göre, bitcoin bir değer deposu olmak için ortaya çıkarken ethereum kripto para dünyasının bir nevi interneti olarak ortaya çıktı.

Her iki teknolojinin gelişim süreçlerinin farklı işlediğini ifade eden CEO, bitcoin’in 2 başarılı hard fork, 3 başarılı halving (yarılanma) geçirdiğini söyledi. Bununla birlikte ethereum, Fang’e göre henüz gelişim aşamasında.

“İnsanların bitcoin alma sebebi, onu bir değer deposu olarak görmelerinden kaynaklı.”

CEO, ethereum’un akıllı sözleşmelerin kullanılmasına imkan tanıyarak insanların ağ üzerinde uygulama geliştirmelerini sağladığını söyledi. Ona göre bu, ethereum’un kripto para bağlamı içerisinde bir İnternet işlevi görmesini sağlıyor.

Buna rağmen yüksek işlem ücretlerini dile getiren Fang, onun ölçeklenebilirlik konusunda henüz yeteri kadar iyi olmadığını belirtti. Fang ethereum’un bu haliyle gelişim aşamasının hala başlarında olduğunu söyledi. 

Ethereum’un dev bir potansiyeli var

Ethereum’un günümüzde karşılaştığı kısıtlamalar onun potansiyelini baltalamıyor. Fang’e göre ethereum’un ‘world computer’ olma iddiası geçerliliğini hala koruyor ve o, gelecekte bu rolü üstlenebilecek potansiyele sahip. Bahsedilen ‘world computer’ rolü merkeziyetsiz, sahipsiz, akıllı sözleşme odaklı, sansürlenemeyen ve fişi çekilemeyen bir bilgisayara karşılık geliyor.

Son olarak Fang, 2020 yılında OKCoin borsasında en çok işlem hacmi gören kripto paranın bitcoin olduğunu, ardından ethereum’un takip ettiğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!