Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Eyaleti Bitcoin Madencilerini Koruyan Yasaya Artık Daha Yakın: Senato Onayladı

ABD’nin Montana Eyaleti, evde ve endüstriyel ölçekte Bitcoin (BTC) madenciliği yapmayı kolaylaştıran yasa tasarısını oy çoğunluğuyla kabul etti.

Montana Eyalet Senatosu’na sunulan Bitcoin madencilik yasa tasarısı TSİ dün akşam saatlerinde 13 oya karşılık 37 oyla kabul edildi. Yasanın yürürlüğe girmesi için bir sonraki aşamada Eyalet Meclisi’ne gitmesi bekleniyor.

Kabul edilen yasa özel konutlarda küçük ölçekte madenciliğin önünü açarken endüstriyel kullanım için belirlenmiş yerlerde daha büyük ölçekte Bitcoin madenciliği yapılmasını mümkün kılınacak.

Ayrıca yasa gereği yerel yönetim birimlerinin imar veya gürültü yönetmelikleri yoluyla madenciliğe sınırlamalar getirmesini ve kamu hizmetlerinin madencilik operatörlerini hedef alan ayrımcı elektrik fiyatları oluşturması da engellenecek. Önceki dönemlerde Bitcoin madencileri “çok ses çıkardıkları” için birçok sorunla karşı karşıya kalıyordu.

Montana eyaleti tarafından kabul edilen yasaya göre dijital varlıklar ödeme için kullanıldığında eyalet ve yerel yönetimler herhangi bir “ek vergi, stopaj, değerlendirme veya ücret” uygulaması getirilmeyecek ve dolar ödemeleriyle aynı haklar tanınacak.

Öte yandan yeni yasanın yürürlüğe girişi 2020 Missoula County imar yönetmeliği olarak bilinen ve tüm Bitcoin madencilerinin enerji tüketimlerine eşdeğer yenilenebilir enerji varlıkları satın almalarını veya inşa etmelerini gerektiren şartnameyi de ortadan kaldırabilir.

Montana senatosu tarafından kabul edilen bu yasa tasarısı aynı zamanda Missouri, Mississippi ve Oklahoma senatolarının da gündeminde yer alıyor ve söz konusu eyaletlerin yakın zamanda oylama aşamasına geçmesi planlanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!