Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’de 4 Eyaletten Bitcoin ve Kripto Para Madencilerini Koruma Yasası

ABD’nin Missouri, Mississippi, Montana ve Oklahoma eyaletleri Bitcoin (BTC) ve kripto madenciliğini korumak için yasa hazırladı.

Bitcoin madencilerine ABD’nin birçok eyaletinden yasal destek geldi. Son gelişmelere göre Missouri, Mississippi, Montana ve Oklahoma eyaletleri Bitcoin madencilerinin lehine yasa hazır konumda bulunuyor.

Yasa için sunulan teklifler, özel konutlarda küçük ölçekte madenciliğin önünü açarken endüstriyel kullanım için belirlenmiş yerlerde daha büyük ölçekte Bitcoin madenciliği yapılmasını mümkün kılmayı amaçlıyor.

Önerilen yasalar ayrıca yerel yönetim birimlerinin imar veya gürültü yönetmelikleri yoluyla madenciliğe sınırlamalar getirmesini ve kamu hizmetlerinin madencilik operatörlerini hedef alan ayrımcı elektrik fiyatları oluşturmasını da engelleyecek. Önceki dönemlerde Bitcoin madencileri “çok ses çıkardıkları” için birçok sorunla karşı karşıya kalıyordu.

Bunlara ek olarak Montana eyaletinin SB 178 sayılı yasasından da ek bir adım geldi. Eyalet tarafından alınan karara göre dijital varlıklar ödeme için kullanıldığında eyalet ve yerel yönetimler herhangi bir “ek vergi, stopaj, değerlendirme veya ücret” uygulaması getirilmeyecek ve dolar ödemeleriyle aynı haklar tanınacak.

Tasarılar, aşırı karbon emisyonu ve gürültü kirliliği yarattığı için sık sık eleştirilen madencilik tesisleri üzerindeki yerel kontrolün potansiyel kaybından endişe duyan grupların tepkisini çekti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!