Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Justin Sun’dan Önde Gelen DeFi Platformuna 33 Milyon Dolarlık Transfer

TRON (TRX) kurucusu Justin Sun, merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolü Aave’nin (AAVE) stablecoin likidite havuzuna 33 milyon USDT yatırdı.

Blokzinciri güvenlik firması PeckShield tarafından sunulan verilere göre Justin Sun, Aave’nin Lending Pool v2 sözleşmesine 33 milyon dolar değerinde USDT transfer etti. Analistler Sun’ın bu hamlesini Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) gibi varlıkların volatil yapısına maruz kalmadan stablecoin üzerinden faiz getirisi etmek olarak yorumlarken Sun’dan konu hakkında bir açıklama gelmedi.

Son zamanlarda ABD tarafından özellikle stake ve faiz getirisi sunan ürünlere yönelik büyük bir saldırı bulunurken Sun’ın merkeziyetsiz bir platforma yatırım yapması dikkatlerden kaçmadı. Öte yandan piyasa analistlerine göre Sun, Aave’ye fon aktararak yalnızca borç verme havuzunun getiri yaratma özelliklerinden yararlanmakla kalmıyor, aynı zamanda platforma olan güvenini de gösteriyor.

Merkezi ürünlerin otoriteler tarafından baskı altına alınması her geçen artmaya devam ederken son olarak Paxos tarafından tedarik edilen Binance‘in stablecoin’i Binance USD (BUSD), New York Mali Hizmetler Departmanı’nın (NYDFS) cephesinden bir darbe aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!