Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Eyaleti Bitcoin’in (BTC) Lokal Etkilerini Ele Alıyor: El Salvador’a Ziyaret

İçlerinde Güney Carolina Hazine Bakanlığı yetkilisinin de bulunduğu 5 kişilik heyet Bitcoin’in (BTC) lokal etkilerini gözlemlemek için El Salvador’a araştırma turu düzenledi.

Latin Amerika ülkesi El Salvador’un Bitcoin’i yasal para birimi haline getirmesinin üstünden 1 yıl geçti. Görünen o ki yetkililer geçen bu süreç içerisinde kripto para biriminin lokal etkileri konusunda meraklı arayışlara girdiler. 5 Ekim tarihinde paylaşılan belgelere göre İçlerinde Güney Carolina Hazine Bakanlığı yetkilisinin de bulunduğu 5 kişilik heyetin El Salvador’a gittikleri ve Bitcoin adaptasyonu konusunda detaylı incelemelerde bulundukları belirtildi.

Hazine Bakanlığı’nda görevli Curtis M. Loftis, kendini ne Bitcoin karşıtı ne de Bitcoin hayranı olarak orta noktada konumlarken araştırma gezisi sırasında yerel halk ile birçok kez Bitcoin ile alışveriş denemelerinde bulundu. Yetkililer 5 gün boyunca yaptıkları araştırmalar esnasında Bitcoin’in lokal halk üzerinde olumlu etkiler bıraktığını belirtti. Bitcoin’in El Salvador halkının günlük para transfer işlemlerini ucuzlaştırdığını ve hızlandırdığını aktaran yetkililer, bu durumun finansal okuryazarlığı ve teknolojik öğrenimi de geliştirdiğini fark etti.

Güney Carolina Gelişen Teknolojiler Derneği (SCETA) Başkanı Dennis Fassuliotis‘de söz konusu araştırma gezisi hakkında yorumlarda bulundu. Fassuliotis, El Salvador’da tanık oldukları etkinin ABD ve Güney Carolina özelinde kripto para entegrasyonunu teşvik etme çabaları noktasında önem taşıdığı ifade etti:

Sokak satıcılarının bu teknolojiyi nasıl benimsediği ve bunun sonucunda işlerini nasıl önemli ölçüde büyüttüğü hakkında çok sayıda hikaye duyduk. Göz önünde bulundurulması gereken çok sayıda değişken faktör olsa da, Güney Carolina halkının özellikle de kırsal kesimlerde yaşayanların, Bitcoin kullanmaktan nasıl fayda sağlayabileceğini düşünmek heyecan verici.

Bitcoin fiyatındaki düşüşler Başkan Nayib Bukele’yi hedef tahtasına koysa da görünen o ki alınan bu radikal karar dünya çapında örnek teşkil etmeye başladı. Bununla birlikte son verilere göre El Salvador halkının %20‘sinin Bitcoin’i aktif olarak kullandığı ve %80’inin halen daha kayıtlı bir banka hesabının olmadığı biliniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!