Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Terra (LUNA) Kurucusu Do Kwon’un Pasaportu Güney Kore Tarafından İptal Edilecek

Terra (LUNA) kurucusu ve CEO’su Do Kwon’a Güney Kore cephesinden bir kötü haber daha geldi. Güney Kore Dış İşleri Bakanlığı Do Kwon’un pasaportunun iptal edileceğini açıkladı.

Dış İşleri Bakanlığı’nın 6 Ekim tarihinde resmi web sitesi üzerinde yayınladığı duyuruya göre Do Kwon’un 14 gün içerisinde pasaportunu Dış İşleri Bakanlığı’na teslim etmemesi durumunda pasaportu iptal edilecek.

Duyuruda, Bakanlığın Do Kwon’a iadeli taahhütlü posta yoluyla bir “Pasaport İadesi Talimatı Bildirimi” göndermek istenildiği belirtildi. Ayrıca iade talimatını uymaması durumunda pasaportunun hükümsüz kılınacağı da ifade edildi.

Kwon’un pasaportunun iptali artık yasal olarak uluslararası seyahat etmesinin neredeyse imkansız olduğu anlamına geliyor. Ayrıca halihazırda ikamet ettiği ülke de pasaportunun geçersiz kılınmasını öne sürerek kendisini sınır dışı edebilir.

Dış İşleri Bakanlığı’nın hamlesi CEO’nun toplamda 39,6 milyon dolarlık kripto varlığının dondurulması haberinden yalnızca birkaç saat sonra geldi. Ancak Do Kwon, dondurulan varlıkların kendisine ait olmadığını açıklayarak haberleri yalanladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!