Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Terra (LUNA) CEO’sunun 39,6 Milyon Dolarlık Kripto Varlığı Güney Kore Tarafından Donduruldu: Do Kwon Bir Kez Daha Yalanladı

Güney Koreli savcılar Terraform Labs cüzdanlarında bulunan ve CEO Do Kwon’a ait olduğu bilinen 39,6 milyon dolarlık kripto varlığa el koydu.

Geçtiğimiz haftalarda Güney Koreli yetkililer kripto para borsaları OKX ve KuCoin‘den Do Kwon’a bağlı yaklaşık 67 milyon dolar değerinde 3.313 adet Bitcoin’in (BTC) dondurmasını talep etmişti. Bu haberlerin ardından Kucoin talebi karşılayarak 1.354 Bitcoin‘i dondurduğunu açıkladı. Aynı şekilde OKX de belirtilen miktarda transferin gerçekleştiğini ve ilgili hesapların dondurulduğunu bildirdi.

Yerel kaynakların yaptığı habere göre Güney Kore’deki savcılar, Luna stablecoin projesinin arkasındaki firma olan Terraform Labs’ın CEO’su Do Kwon ait olduğu bilinen 56,2 milyar won (39,6 milyon dolar) kripto para varlığı dondurdu.

Do Kwon konuya tepki göstererek Twitter üzerinden şu açıklamalarda bulundu:

Bir kez daha Kucoin ve OKX kullanmadığımı belirtmek isterim. Alım-satım yapmak için zamanım yok ve fonlar dondurulmadı. Kimin fonunu dondurdular bilmiyorum ama aferin onlara, umarım iyilik için kullanırlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!