Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

OKX, Terra (LUNA) Bağlantılı 3.313 Bitcoin (BTC) Transferi Konusunu Netliğe Kavuşturdu: İlgili Hesaplara Yaptırım

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan OKX, Terra CEO’su Do Kwon ve Luna Foundition Guard (LFG) bağlantılı 3.313 Bitcoin (BTC) transferi konusuna açıklık getirdi ve gerekli adımların atıldığını söyledi.

Dün çıkan haberlere göre Güney Kore hükümeti, 15-18 Eylül tarihleri arasında Luna Foundation Guard’a ait Binance cüzdanından Kucoin ve OKX’e transfer edilen 3.313 Bitcoin’in dondurulmasını talep etmişti. Bu haberlerin ardından Kucoin talebi karşılayarak 1.354 Bitcoin‘i dondurduğunu açıkladı. 27 Eylül tarihli bu olay sırasında OKX’in söz konusu transfer hakkında herhangi bir aksiyon almadığı iddia ediliyordu.

Fakat OKX tarafından Koin Bülteni ile paylaşılan yeni bilgilere göre borsa söz konusu tarihlerde OKX’e belirtilen miktarda transferin gerçekleştiğini ancak iddiaların aksine ilgili hesapların dondurulduğunu ve kısıtlandığını bildirdi.

OKX Türkiye Pazarlama Direktörü Ahmet Onur Yeygün konuyla ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:

OKX olarak yaşanan süreci yakından takip ediyoruz. Do Kwon şu an hakkında arama kararı bulunan bir isim ve ilgili güvenlik güçleri tarafından aranıyor. OKX olarak habere konu olan Do Kwon’a ait ilgili hesapları dondurduk. Gerekli tüm durumlarda güvenlik güçleriyle iş birliği yapmak için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız.

Terra CEO’su ve Luna Foundation Guard ise yakın tarihli paylaşımlarında iddia edilen Bitcoin transferinin gerçekleşmediğini öne sürerek haberleri yalanlamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!