Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Terra CEO’su Do Kwon ve Luna Foundation Guard’dan 3.313 Bitcoin (BTC) Transferi Hakkında Açıklama

Terra CEO’su Do Kwon ve Luna Foundation Guard (LFG) kendileri tarafından yapıldığı iddia edilen 3.313 adet Bitcoin (BTC) transferine dair çıkan haberleri yalanladı.

Coindesk Kore’in 27 Eylül tarihli haberine göre Güney Kore hükümeti, 15-18 Eylül tarihleri arasında Luna Foundation Guard’a ait Binance cüzdanından Kucoin ve OKX’e transfer edilen 3.313 Bitcoin’in dondurulmasını talep etmişti.

Yeni gelen açıklamalara göre Luna Foundation Guard söz konusu transfer işlemlerini yalanladı. Yetkililer, 2022 Mayıs ayından bu yana herhangi bir yeni cüzdan oluşturulmadığını ve para transferi yapılmadığını vurguladı.

LFG tarafından paylaşılan gönderide, kendilerine ait tek cüzdan adresinin “bc1q9d4ywgfnd8h43da5tpcxcn6ajv590cg6d3tg6axemvljvt2k76zs50tv4q” olduğunun ve ekstra olarak bir cüzdan oluşturmanın ya da başka cüzdanlara Bitcoin transferinin söz konusu bile olmadığının altı çizildi.

Terra CEO’su Do Kwon ise çıkan haberleri alıntılayarak konu hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Tüm yaşanan olaylar arasında muhtemelen en şaşırtıcı olan şey etrafta dolanan yanlış bilgi miktarı. İddia edildiği gibi bir “para çekme” durumu söz konusu değil.

Şüpheli haberler birbiri ardında gelmeye devam ederken Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan CEO Do Kwon‘un nerede olduğu halen daha bilinmiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!