Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX’in Yeni Hedefi Celsius Network: İflas Başvurusunda Bulunan Şirketin Varlıklarıyla İlgileniyor

Kripto sektöründe devam eden düşüş boyunca finansal açıdan zor durumdaki birçok şirketi satın alan FTX CEO’su Sam Bankman-Fried, son duyumlara göre iflas başvurusunda bulunan Celsius Network’ün varlıklarıyla ilgileniyor.

Bloomberg tarafından 27 Eylül tarihinde yayınlanan raporda FTX’e yakın bir kaynaktan gelen, Sam Bankman-Fried’ın Celsius’un varlıklarıyla ilgilendiği bilgisi yer aldı. Kaynak, ayrıca FTX’in 1 milyar dolarlık yatırım alma sürecinde olduğunu bildirdi.

Temmuz ayında iflas başvurusunda bulunan Celsius, kredi işine ek olarak, Bitcoin (BTC) madenciliği ve kripto saklama hizmetleri ile de ilgileniyordu. CEO Bankman’ın, şirketleri FTX veya Alameda Research aracılığıyla Celsius’u satın alıp almayacağı henüz resmileşmedi.

Celsius 2022 Haziran ve Temmuz aylarında sektörde baş gösteren likidite krizlerinden etkilenerek bölüm 11 yeniden yapılandırma mahkemesine başvurmak zorunda kalmıştı. Şirket yeniden yapılandırmaya gitmeden önce 716 milyon dolarlık borcunu kapatmış ve müşterilerinin güvenini kazanmıştı.

Öte yandan FTX CEO’su Sam Bankman-Fried ise likidite krizini fırsata çevirerek operasyonel açıdan iyi fakat finansal açıdan zor durumda olan birçok şirketi satın alarak varlıklarını çeşitlendirmiş ve genişletmişti. Bankman-Fried’ın satın aldığı son şirket Voyager Digital oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!