Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kaliforniya Eyaletinden 11 Kripto Para Şirketine Eş Zamanlı Durdurma Emri

Kaliforniya Mali Koruma ve Yenilik Departmanı (DFPI) 11 kripto para şirketine müşterilerin fonlarını zimmete geçirmekten ve menkul kıymet yasalarını ihlal etmekten faaliyetlerini durdurma emri verdi.

DFPI tarafından 27 Eylül tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınlanan duyuruda, Kaliforniya’da faaliyet gösteren 11 kripto para kuruluşunun her birinin niteliksiz menkul kıymet satışı yaptığı ve içlerinden 10 şirketin yatırımcılara önemli yanlış beyanlar verdiği belirtildi ve şirketlere yasaları ihlal etmekten faaliyetlerini durdurma emri verildi.

Açıklamaya göre, şirketlerden 9’u müşterilerinden onlar adına alım satım işlemi yapmak için fon talep etti. Bir diğer şirket ise bir metaverse platformu geliştirmek için müşterilerinden dijital varlık istedi. Ayrıca raporda ismi geçen 11 şirketin tamamının ponzi şeması benzeri bir referans sistemi kullanarak eski yatırımcıların sözde bonuslarını ödemek amacıyla yeni yatırımcıların tasarruflarının kullanıldığı da iddialar arasında yer aldı. DFPI, pozi iddiasını desteklemek için şirketlerin yeni yatırımcı getiren yatırımcılara verdiği bonusları ileri sürdü.

Mali otorite 11 şirketin tamamının “Yüksek Getirili Yatırım Programları (HYIP)” olarak adlandırılan bir dolandırıcılık türünün klasik örnekleri olduğunu iddia etti. HYIP’lerin genelde düşük risk ile yüksek getiri vaat ettiğini ve sistemin işleyişi ile ilgili oldukça az bilgi verdiğini belirten DFPI, yatırımcılara bu tip dolandırıcılık yapılarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!