Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kaliforniya Eyaletinden Kripto Para Platformu Nexo’a Uyarı: Sıradaki Terra (LUNA) Vakası Olmayın

İsviçre merkezli kripto para platformu Nexo, Kaliforniya eyaletinin algoritmik faiz sistemine sahip kripto varlık hesaplarına karşı başlattığı mücadelenin yeni hedefi oldu.

Kaliforniya Finansal Koruma ve Yenilik Departmanı (DFPI) yüksek faiz ile ödeme vaat eden kripto para şirketlerine karşı devam eden soruşturmanın bir parçası olarak Nexo şirketine karşı “vazgeçme ve geri çekilme” emrinde bulundu. Söz konusu sürecin bir parçası olan Kaliforniya eyaletinin New York, Kentucky, Oklahoma, Washington gibi diğer büyük eyaletlerle iş birliği içinde çalıştığı belirtildi.

Yıllık %36 gibi yüksek bir faiz imkanı sunan Nexo varlıkları, DFPI araştırmasına göre niteliksiz, karşılıksız ve hükümet onayı doğrultusunda çıkarılmamış bir menkul kıymet olarak nitelendirildi. Terra (LUNA) benzeri bir yapıya sahip olan bu faiz ürünlerinin gelecekte benzer sorunlar yaratmasından endişelenen yetkililer şu açıklamalarda bulundu:

Bu kripto faiz hesapları menkul kıymetlerdir ve ilgili riskin yeterli şekilde ifşa edilmesi de dahil olmak üzere yasa kapsamında yatırımcı korumasına tabidir.

Her ne kadar yetkililer söz konusu yüksek faiz sunan sistem hakkında daha detaylı raporlama gelene kadar faaliyetlerin geri çekilmesini ya da en azından büyük ölçüde yavaşlatılmasını talep etse de Nexo ekibine göre her şey yolunda ve müşterileri mağdur edecek herhangi bir durum söz konusu değil. Hatta Terra çöküşünün ardından Nexo ekibinden iflas eden bir diğer kuruluş olan Celcius Network‘ün tüm varlıklarını alacak net sermayeye ve güce sahip olduklarına dair bir açıklama bile gelmişti.

Türkiye dahil dünya çapında 5 milyondan fazla kullanıcısı bulunan Nexo şirketi Kaliforniya eyaleti tarafından gelen son uyarılara karşı şu açıklamalarda bulundu:

ABD federal ve eyalet düzenleyicileri ile birlikte çalışıyoruz ve mevcut piyasa çalkantıları ve benzer ürünler sunan şirketlerin iflasları göz önüne alındığında, yatırımcı koruma görevlerini yerine getirme isteklerini anlıyoruz. Fakat geçtiğimiz çalkantılı sürece bakıldığında Nexo’nun Luna krizini başarılı şekilde atlattığı ve şirketimize ait faiz sisteminin çok farklı çalıştığı görülebilir. Şimdiye kadar kullanıcıların para çekme taleplerine karşılık herhangi bir kısıtlama getirmediğimizi de göz önünde bulundurmak gerekiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!