Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Brezilya’nın En Büyük Dijital Bankası NuBank Kripto Hizmeti ile 3 Ay İçerisinde 1,8 Milyon Kullanıcıya Ulaştı

Brezilya’nın en büyük dijital bankası Nubank, kripto hizmeti başlatacağını duyurmasından bu yana 3 ay içerisinde 1,8 milyon yeni kullanıcıya ulaştığını açıkladı.

Nubank 26 Eylül tarihinde yayınladığı bir basın açıklamasında, haziran ayının sonunda başlattığı kripto para hizmetlerinin 1,8 milyon kullanıcıya eriştiğini duyurdu. Açıklamada bu rakamın yalnızca platform üzerinde en az 1 kez kripto para almış kullanıcıları kapsadığı bildirildi. Şirket temmuz ayında 1 milyon kullanıcı sınırını geçtikten yalnızca 2 ay sonra neredeyse 2 milyona ulaşarak Latin Amerika’nın kripto para yatırımlarına olan ilgisini yansıttı.

Banka 29 Haziran tarihinde kripto hizmetlerini başlatacağını duyurmuş, Bitcoin’e hazine tahsisi gerçekleştirmiş ve oldukça düşük komisyonlarla müşterilerinin işlem yapmasına olanak tanımıştı. Ayrıca müşterileri için bir “Bitcoin nedir?” eğitimi de sunuyordu.

Nubank, Latin Amerika bölgesindeki bankacılık hizmetlerinde de liderlerden biri olmaya devam ediyor. Şirket Brezilya’da 66,4 milyon, Meksika’da 3,2 milyon ve Kolombiyada 400 bin müşteriye sahip olduğu biliniyor. Ayrıca yatırım hizmetleri alanında da yaklaşık 6 milyon müşterisi bulunuyor.

Nubank CEO’su ve kurucusu David Velez konu ile ilgili yaptığı şu ifadeler bulundu:

Hızlandırılmış büyümemiz, genişlemeyi, yeni ürünleri ve müşteri başına gelir artışını dengeleyen sürekli bir verimlilik arayışından kaynaklanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!