Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Brezilya’nın En Büyük Bankası, Bitcoin Hizmetini Başlattı

Brezilya’nın en büyük dijital bankası olan Nubank, 53 milyonu aşkın müşterisi için Bitcoin alım ve saklama hizmetini başlattı.

Warren Buffett tarafından desteklenen fintech şirketi Nubank, Mayıs 2022’de yayınladığı bir blog gönderisinde Bitcoin alım seçeneğini aşamalar halinde nasıl devreye koyacaklarından bahsetti. Şirket aynı zamanda Bitcoin’e hazine tahsisi gerçekleştirdi. Geçtiğimiz pazartesi günü güncellenen blog gönderisi ile birlikte, banka resmi olarak yeni özelliğini aktif hale getirdiğini açıkladı. Yapılan açıklamada tüm Nubank kullanıcılarının artık Bitcoin alabileceği, “Nubank Kripto” sekmesine erişebileceği belirtildi.

Brezilyalı şirket blog gönderisinde şu ifadeleri kullandı:

Nubank aracılığıyla kripto para satın alma seçeneğini artık tüm müşterilerimiz için sunuyoruz. Kripto para alımı yapmak için uygulamanızı güncellemeyi unutmayın.

İstatistiklere göre 2021 yılında Brezilyalılar tarafından en yaygın olarak kullanılan bankacılık platformu olan Nubank’ın müşterileri artık kripto bölümü aracılığıyla anında Bitcoin alıp satabilir. Fakat kullanıcıların banka aracılığıyla satın aldıkları Bitcoinlerini harici bir cüzdana çekme şansları şuan için bulunmuyor.

Nubank, her alım satım işlemi için düşük bir işlem ücreti alıyor. Değişkenlik göstermesine rağmen bu işlem ücretinin oranı %0,02 civarında seyrediyor. Nubank Kripto uygulaması ayrıca kullanıcılarına kısa bir “Bitcoin nedir” eğitimi alma şansı da sunuyor.

Şubat ayında CNBC tarafından yayınlanan habere göre, kripto para dostu banka, milyarder Warren Buffett tarafından 1 milyar dolar değerinde yatırım aldı. Bankacılık sistemindeki büyük oyuncuların müşterilerine en iyi kripto para alım satım hizmetini sunmak için rekabet içinde olması, özellikle Brezilya’da kripto paralara karşı regülasyon adımlarını hızlandırmış durumda. Ülkenin Temsilciler Meclisi, revize edilen kripto para birimi taslağını önümüzdeki haftalarda oylamaya hazırlanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!