Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de (BTC) Yüzde 8’lik Artış: Yükselişi Ne Tetikledi?

ABD borsalarında yaşanan düşüş sürmesine rağmen Bitcoin, son 24 saatte %8’e yakın değer kazanarak 10 günün ardından yeniden 20.000 doların üzerine çıktı.

Geçtiğimiz günlerde dijital varlık ticaret platformu Cumberland sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımdaETH/Nasdaq korelasyonunun 2022 Haziran zirvesinden sonra yeniden yükselişe geçtiğini belirterek korelasyonun ETH’in bireysel özelliklerini gölgede bıraktığını söylemişti.

Ancak dün Nasdaq endeksinin düşüş yaşaması ve Ethereum’un yükseliş performansı göstermesi korelasyonda bir ayrışmaya neden oldu.

Ancak “net” bir ayrışmadan bahsetmek için henüz çok erken olduğu düşünülüyor. Bazı piyasa yorumcularına göre normalde kripto paralar ABD borsalarının gidişatına göre yönüne karar verirken bu sefer ABD borsaları, kripto paralara göre yönünü belirleyip yükseliş yaşayacak. ABD borsalarının yükseliş yaşamaması durumunda kripto paraların düşüş yaşayacağını düşünen de bir kesim bulunuyor.

Geçtiğimiz hafta ABD Merkez Bankası (Fed), 75 baz puanlık faiz artırımı gerçekleştirmişti. Piyasanın bu faiz artırımını fiyatladığını düşünen birçok yatırımcının alım yaptığı düşünülüyor. Ayrıca günden güne rekor kıran dolar endeksinin düşüş yaşaması, kripto para piyasasında yaşanan yükselişi etkileyen bir başka faktör olarak görünüyor.

Bitcoin Teknik Analiz

18.600 dolar seviyelerindeki desteğine tutunan Bitcoin, bugün %8’e yakın yükseliş yaşadı. Hem 50 hem de 100 günlük hareketli ortalamanın altında bulunan Bitcoin, yükseliş yaşaması durumunda bu ortalamaları geçmekte zorlanabilir.

Ancak ortalamaların ve 21.800 dolar seviyelerinin üzerine kalıcı olması durumunda Bitcoin’in, önce 25.200 ardından 28 bin dolar seviyelerine kadar yükseliş yaşaması bekleniyor.

18.600 dolar seviyelerini de koruyamaması durumunda ise Bitcoin’in, 14-16 bin dolar seviyelerine kadar düşüş yaşayacağı tahmin ediliyor.

  • İçerikte yer alan veriler bilgilendirme amaçlıdır. Yatırım tavsiyesi değildir.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!