Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum ve Nasdaq Arasındaki Korelasyon Artıyor: Yatırımcıların Algısı ETH Yükselişini Engelliyor

Merge güncellemesi sonrasında Ethereum (ETH) ve Nasdaq arasındaki korelasyon artıyor. Dijital varlık ticaret platformu Cumberland, yatırımcı algısının Ethereum’un yükselmesini engellediğini ve korelasyonu artırdığını düşünüyor.

Cumberland 20 Eylül tarihinde sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, ETH/Nasdaq korelasyonunun 2022 Haziran zirvesinden sonra yeniden zirveye doğru tırmandığını belirterek korelasyonun ETH’in bireysel özelliklerini gölgede bıraktığını söyledi.

Şirket fiyat hareketlerinin yüksek derecede makroekonomik korelasyon göstermesinin kripto yatırımcılarının kar potansiyelini kısıtladığını ve on-chain dinamiklerin derinlemesine anlaşılmasını zorlaştırdığını ifade etti. Yatırımcıların davranışlarının da bu korelasyonun yoğunlaşması üzerinde etkisi olduğunu belirten Cumberland, dijital varlıklarda itibari para birimleri veya stablecoinler dışında varlıklarla takasın oldukça az olduğuna işaret etti. Şirket bu yatırımcı tutumunun dijital varlıkları menkul kıymetleştirdiğini iddia etti.

Ethereum özelinde PoS sistemine geçilmesiyle birlikte haftalık 100 milyon dolar değerinde madenci satışının sonlandığına dikkat çeken Cumberland, böylesine önemli bir arz kaynağının piyasadan çekilmesinin elbette fiyatları etkileyeceğini söyledi. Şirket ayrıca Kısa vadede piyasanın baskılanabileceğini ancak uzun vadede ekonomik değişimlere direnilemeyeceğini de belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!