Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Perakende Devi Walmart Metaverse Dünyasında Yerini Aldı

ABD merkezli perakende satış devi Walmart, metaverse dünyasına giriş yaptığını duyurdu.

Walmart tarafından uzun zamandır beklenen hamle geldi ve metaverse dünyasına resmen giriş yaptıkları şirket tarafından duyuruldu. Çevrim içi oyun platformu Roblox dünyasına entergre olan proje, Walmart Land ve Walmart’s Universe of Play isimli iki ayrı metaverse bölümü ile hayata geçirildi. Şirketin metaverse evreninin hedef kitlesinin “Z kuşağı” olarak adlandırılan 25 yaş altı insanlar için tasarlandığının altı çizildi.

Walmart ABD Pazarlama Direktörü William White, “müşterilerinin orada çok fazla zaman geçirdiklerini bildikleri için” Roblox evrenini seçtiklerine dair ifadelerde bulundu.

Verilere göre yılın ikinci çeyreğinde Roblox’ta yer alan 52,2 milyon kullanıcının yaklaşık dörtte birini 13 yaşın altındaki çocuklar oluşturuyor. Ayrıca Roblox şirketinin yaklaşık 21,2 milyar dolar değerinde piyasa hacmine sahip olduğu biliniyor.

Walmart’ın oyun evreni; Jurassic World, Paw Patrol, Magic Mixies, Razor Scooter’lardan ürünler ve karakterler içeren oyunlar ve oyuncak dünyalarını keşfetme, token kazanma bu tokenları kilitleme ve bunları sanal ürünler için kullanma fırsatı sunuyor.

Walmart, bu yılın başlarında metaverse ile ilgili ticari markalar için sessizce başvuruda bulunmuştu. Kullanıcıların sanal ürünler ile etkileşime girip satın almasına yönelik bu marka başvurularının yanı sıra NFT konusunda da girişimlerin olduğu biliniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!