Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Walmart Metaverse Dünyasına Giriş Yapabilir -CNBC

ABD’li perakende mağaza zinciri  Walmart’ın yaptığı patent başvurularına göre kendi kripto para birimini ve NFT’lerini oluşturmak için metaverse dünyasına adım atacağı düşünülüyor.

CNBC‘nin haberine göre aralık ayının sonunda birçok üründe sanal ürün oluşturmak ve satmak için ticari marka başvurusunda bulunan Walmart, başka bir patent başvurusunda NFT’lerin yanı sıra kendi kripto para birimini oluşturma amacı bulunduğu düşünülüyor.

ABD Patent ve Ticari Marka ofisine göre bu başvuruları 30 Aralıkta gerçekleştiren Walmart’ın yedi farklı başvurusu bulunuyor.

Belirli ticari marka başvuruları hakkında açıklama yapmayı reddeden şirket, yaptığı açıklamada gelişmekte olan teknolojilerin gelecekteki alışveriş deneyimlerini nasıl şekillendireceğini sürekli olarak araştırdıklarını söyledi. Her zaman yeni fikirleri test ettiklerini belirten Walmart ayrıca;

Bazı fikirler, müşterilerimize sunduğumuz ürün veya hizmet haline gelir. Ve biz bazılarını test ediyor, yineliyor ve öğreniyoruz.

açıklamasında bulundu.

Konu ile ilgili Walmart’ın çok fazla istekli olduğunu belirten Ticari marka avukatı John Gerben, Facebook’un adını Meta olarak değiştirerek sosyal medyadan daha fazlasını hedeflediğinin sinyallerini vermesinden sonra şirketlerin sanal dünyaya nasıl uyum sağlayacaklarını bulma konusunda acele ettiklerini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!