Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dünyanın En Büyük Tenis Turnuvalarından Biri Decentraland’de Gerçekleşecek

Avustralya tenis yönetim kurumu Tennis Australia, meteverse’de ilk resmi tenis “Grand Slam”i olacak Avustralya Açık (AO) için Decentraland (MANA) ile ortaklık kurdu.

17 Ocak tarihinde başlayacak Avustralya Açık (AO) boyunca Rod Laver Arena ve Grand Slam Park dahil olmak üzere Melbourne Park‘taki önemli alanların sanal bir rekreasyonu Decentraland‘de açık olacak.

Metaverse’deki etkinlikte, sahne arkası görüntüler dahil olmak üzeri Melbourne Park çevresinde bulunan 300’den fazla kameradan alınacak görüntüler ile oyuncu ve antrenman alanını içeren ziyaret edilebilir içerikler bulunacak.

Ayrıca etkinlikte canlı görüntüler ve AO radyosunun yanı sıra 70’li yıllara kadar olan tenis maçlarının arşiv görüntüleri, Mark Philippoussis ve henüz belli olmayan diğer tenisçiler ile sanal buluşmalar yer alacak.

Decentraland metaverse’üne giriş yapanları karşılayan bir yazıda AO’un “dünyanın en erişilebilir, kapsamlı spor ve eğlence etkinliği” olmasını umduğunu belirten Tennis Australia NFT ve Metaverse Proje Müdürü Ridley Plummer, taraftarların pandemi sebebi ile Melbourne’e ulaşmakta zorlandıklarını bu yüzden metaverse’e girişlerini hızlandırdıklarını söyledi.

AO’u metaverse dahil etmek, harika etkinliğimize küresel erişim sağlamak için önemli bir adımdır.

açıklamalarında bulunan Plummer, metaverse ile ilgili uzun vadeli düşüncelerinin olduğunu ve AO’un gelecekte Decentraland ile iş birliğini sürdürmeyi planladığını söyledi.

Metaverse gelecekte var olacak bir alan, bir şirket olarak çevrim içi varlığımızı büyütmeye ve inovasyonun sınırlarını zorlamaya devam etmek için yatırım yapıyoruz.

dedi. Ayrıca Tennis Australia’nın Decentraland’de yıl boyunca hizmet verecek bir yapının olasılığını araştırdığını belirten Plumber konu ile ilgili;

Kendimizi kesinlikle bir tenis etkinliğinden çok eğlence etkinliği olarak görüyoruz. İster yılın on iki ayı ister birkaç ayı metaverse’de eğlence imkanı sağlıyor olalım, bu kesinlikle ileriye dönük yol haritamızda alınması gereken bir karar.

ifadelerine yer verdi.

AO ayrıca, 17 Ocak tarihinde AO’nun son elli yılını anımsatan altı farklı NFT koleksiyonunu yayınlamak için NFT platformu Sweet ile iş birliği yaptığını duyurdu. Koleksiyonlar turnuva süresi boyunca 17-27 Ocak tarihleri arasında satışa sunulacak.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!