Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Singapur Yayınladığı Yönergeler ile Kripto Şirketlerine Yeni Kısıtlamalar Getirdi

Singapur’un merkez bankası Monetary Authority of Singapore (MAS), kripto şirketlerinin hizmetlerini halka tanıtmasını kısıtlayan bir takım yönergeler yayınladı.

MAS, resmi web sitesi üzerinden 17 Ocak tarihinde yayınladığı yönergeler ile ilgili paylaşımında kripto ile ilgili hizmet sağlayıcıların hizmetlerini ülkede tanıtmamaları gerektiğini açıkladı.

Kripto para ticaretinin yüksek risk içerdiğini ve genel halk için uygun olmadığını söyleyen MAS, içerdiği riskler göz önüne alındığında hizmet sağlayıcıların kripto ticaretini bu riskleri önemsizleştirerek göz ardı edecek şekilde tanıtmamaları gerektiğini belirtti.

Yönergeler, kripto varlık şirketlerinin hizmetlerini gazeteler, yayınlar, dergiler, ve sosyal medya platformları dahil olmak üzeri halka açık mekanlarda pazarlayamayacaklarını ve reklam veremeyeceklerini yalnızca kendi kurumsal web sitelerinde, mobil uygulamalarında veya sosyal medya hesaplarında tanıtabileceğini içeriyor. MAS, kripto para ATM’lerinin bir promosyon olarak kabul edilebileceğini ve bu nedenle halka açık mekanlarda kullanıma sunulmaması gerektiğine de yer verdi.

Yönergeler, Singapur Ödeme Hizmetleri Yasası kapsamında lisanslı olan sağlayıcı şirketler dahil olmak üzeri Singapur’da kripto hizmeti sunan tüm şirketler için geçerli olacak.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!