Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Celsius Krizinin Ardından Açıklamalar: NEXO, BlockFi ve Tether

Celsius’un tüm transfer ve para çekme işlemlerinin geçici olarak durdurulduğunu açıklamasının ardından NEXO, BlockFi ve Tether açıklamalarda bulundu.

Kripto para borç verme ve staking platformları NEXO ve BlockFi, Celsius krizinin ardından yaptıkları açıklamalarda sorunsuz bir şekilde faaliyetlerine devam ettiklerini söyledi.

Tether ise öz sermayesinin asgari bir bölümü ile Celsius’a yatırımlarının bulunduğunu ancak yaşanan volatilitenin rezervleri üzerinde bir etkisi olmadığını açıkladı.

BlockFi: sETH pozisyonumuz bulunmuyor

Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarda faaliyetlerine sorunsuz bir şekilde devam ettiklerini söyleyen BlockFi CEO’su Zac Prince şu ifadelere yer verdi:

BlockFi’ın tüm ürün ve hizmetleri krediler, faiz kazancı, ticaret, kredi kartı kullanımı ve para yatırma ve çekme dahil olmak üzere tüm işlemler normal şekilde çalışmaya devam ediyor. stETH pozisyonumuz bulunmuyor ve GBTC’de sahip olduğumuz tüm pozisyonlarımızdan geçen sonbaharda çıktık. Risk yönetim sistemlerimiz normal şekilde çalışıyor. Kripto para piyasasının mücadele etmesinden zevk almıyoruz ancak müşterilerimize ve diğer paydaşlarımıza karşı en üst düzeyde sorumlulukla çalışmaya devam edeceğiz.

NEXO: Celsius’un kalan tüm varlıklarını alabilecek güçteyiz

NEXO resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarda tüm NEXO ürünlerinin normal bir şekilde çalıştığını ve blockchain sektöründeki herhangi bir başarısızlıktan mutlu olmadıklarını dile getirdi.

Her zaman olduğu gibi tüm Nexo ürünleri; borç alma, faiz kazanma, işlem yapma, Nexo kart kullanma normal bir şekilde çalışıyor ve para yatırma ve çekme işlemleri anında işleniyor. Böylece piyasadaki bu son krize rağmen gerekli işlemleri yapabilirsiniz. Nexo, her zaman şirketin varlıklarının likiditesini ve tüm yükümlülüklerini yerine getirme kabiliyetini kanıtlayan, saklama varlıklarını gerçek zamanlı olarak denetleyen ilk ve tek blockchain finans şirketidir. Nexo ekibi, hiçbir zaman blockchain sektöründeki başarısızlıklardan mutlu olmadı. Ancak Nexo’yu farklı kılan ihtiyatlı risk yönetimine dayalı sürdürülebilir bir iş modeli uygulamanın her türlü piyasa koşulunda finansal istikrarı korumamıza izin verdiği konusunda uyardık.

Ayrıca Celsius ekibine destekte bulunmak için iletişime geçtiklerini ancak bu talebin ekip tarafından reddedildiğini belirten NEXO, Celsius’a bir kez daha destek talebinde bulundu. NEXO başta teminatlandırılmış kredi portföyleri olmak üzere Celsius’un kalan tüm varlıkları alabileceklerini ve bu anlaşma için bir teklif hazırladıklarını açıkladı.

İyi niyetimizin bir göstergesi olarak bu zor zamanlarda dijital varlık ekosistemini desteklemek amacıyla, dün Celsius ekibiyle iletişime geçerek destek sunduk, ancak yardımımız reddedildi. Celsius’un müşterilerine yardımcı olmak için elinden geleni yapacağına kesinlikle inanıyoruz. Nexo, özellikle de teminatlı kredi portföyleri başta olmak üzere Celsius’un kalan tüm özellikli varlıklarını alabilecek sağlam bir likidite ve öz sermayeye sahip bulunuyor. Bu anlaşma için Celsius’a bir teklif hazırlıyoruz ve bunu kamuya açıklayacağız

Tether: Celsius’un rezevlerimiz üzerinde bir etkisi yok

USDT stablecoin’inin ihraççısı Tether ise yaptığı açıklamada Celsius yatırımları üzerindeki volatilitenin rezervleri üzerinde bir etkisi olmadığını söyledi.

Celsius kredi platformunu ve yerel token’ı CEL’i etkileyen son olaylar piyasa volatilitesinin ve piyasa koşullarının talihsiz bir sonucudur. Tether’in yatırım portföyü, Celsius’a öz sermayemizin asgari bir bölümünü temsil eden bir yatırım içerse de bu yatırım ile kendi rezervlerimiz veya istikrarımız arasında bir ilişki yoktur. Ayrıca Celsius ile Tether borç verme faaliyeti her zaman aşırı teminatlandırılmıştır ve rezervlerimiz üzerinde hiçbir etkisi yoktur.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!