Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

TRON’un Stablecoin’i USDD Sabitliğini Kaybetti: 700 Milyon Dolarlık Yeni Rezerv

Tron’un stablecoin’i USDD, 1 dolara sabit olması gereken sabitliğini kaybederek 0,98 dolarlara kadar geriledi. Tron’un yerel token’ı TRX son 24 saatlik periyotta %17 değer kaybetti. İşte gelişmeler…

USDD’nin sabitliğini kaybetmesinin ardından açıklama yapan Trondaoreserve, USDD sabitliğini korumak için 700 milyon dolarlık USDC aldıklarını duyurdu. Ayrıca kurum, teminatlandırma oranının ise %300’e ulaştığını söyledi.

Tron kurucusu Justin Sun Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Binance’de kısa (Short) pozisyon almanın şu anda %500 yıllık faiz oranıyla fonlama verdiği belirtti ve Trondaoreserve’in bu durumu kurtarmak için 2 milyar dolarlık harcama yapacağını söyledi.

USDD’nin piyasada değeriniz henüz küçük olması nedeniyle çok kolay bir şekilde sabitliğinin korunabileceği düşünülüyor.

TRON kurucusu Justin Sun, 6 Haziran Pazartesi günü yaptığı paylaşımla USDD‘nin artık TRON DAO‘nun Bitcoin (BTC), Tron (TRX) ve Tether (USDT) rezervleri tarafından desteklendiğini doğrulamıştı. Yakın zamanda yapılan duyuruyla minimum %130 teminat sözü vermiş ve teminat oranı hakkında TRON DAO‘nun web sitesinde gerçek zamanlı güncellemeler yayınlanacağını söylemişti.

Başlangıçta sınırlı rezervlere sahip ve algoritmik olarak dolara sabitlenecek şekilde tasarlanan USDD, TRON DAO verilerine göre şu anda %300’lük bir oranla “aşırı teminatlandırılmış” durumda bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!