Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Meclisi Facebook’un Kripto Parası İçin Duruşma Düzenleyecek

ABD‘deki Finansal Hizmetler Komitesi, Facebook’un geliştirdiği Libra adlı kripto para projesiyle ilgili bir duruşma düzenleyecek.

ABD’de Temsilciler Meclisi’ne bağlı olan Finansal Hizmetler Komitesi, sosyal medya devi Facebook’un Libra adlı projesini değerlendirebilmek için özel bir duruşma düzenleyecek.

Bu duruşma fikri ilk olarak Cumhuriyetçi Parti üyelerinden Maxine Waters tarafından öne sürülmüştü. Meclis Üyesi Waters, Facebook’un kripto para projesi hakkında bazı açıklamalar yapmış ve Facebook’un yeteri kadar güvenilir olmadığından bahsetmişti. Şirketin geçmişte çeşitli hatalar yaptığını vurgulayan Waters, Libra adlı kripto para projesinin yakından incelenmesini talep etmişti.

Meclis Üyesi Waters’ı en çok rahatsız eden konulardan biri ABD’deki kripto para düzenlemelerinin hala tamamen hazırlanmamış olması. Bu alanda ciddi bir yasal belirsizlik olduğunu düşünen Waters, bu sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini düşünüyor. Waters’a göre ABD’li regülatörlerin bu alanda kararlı bir adım atmamaları ülkedeki siber güvenlik ve ulusal güvenlik tehditlerinin çoğalmasına yol açabilir.

Meclise bağlı olan Finansal Hizmetler Komitesi, Facebook’un bu alandaki çalışmalarını değerlendirebilmek ve kripto paralar hakkında genel bir fikre ulaşabilmek için 16 Temmuz tarihinde özel bir duruşma düzenleyecek. “Facebook’un Önerdği Dijital Paranın ve Veri Gizliliğiyle İlgili Soruların İncelenmesi” adı altında yürütülecek olan bu duruşma ne yönde sonuçlanacak göreceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment