Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Geride Kaldı: Kripto Para ve Blockchain Konusunda Liderlik Singapur’a mı Geçiyor?

Amerika Birleşik Devletleri’nin kripto para ve Blockchain sektörü üzerinde yapmakta geç kaldığı düzenlemeler, ülkeyi rakiplerinin şimdilik gerisine atmış durumda. Blockchain analiz firması Elementus’a göre, Amerika Birleşik Devletleri’nde düzenlenen ICO’ların sayısında ciddi bir düşüş var. Bununla birlikte, Singapur’da düzenleen ICO sayısının artması da, çeşitli kaynaklarca Singapur’un Blockchain ve kripto para noktasında yavaş yavaş liderliği ele aldığı şeklinde yorumlanıyor.

Ekonomik ve eğitim alanında son dönemde ciddi bir kalite artışı yakalayan Singapur, Ağustos ayı boyunca ICO’lara en fazla ev sahipliği yapan ülke olurken, bu alanda liderliği ele geçirdi. Singapur’un ardından İngiltere 9 farklı ICO ile Ağustos ayı listesinde ikinci sırayı alırken, İsviçre ise 5 farklı ICO’ya ev sahipliği yaptı.

Elementus’un raporunda, farklı detaylara da değinildi. Buna göre, ICO sektöründe artık ciddi bir rekabet mevcut ve bu durum, sektör için aslında olumlu bir gösterge. Özellikle de son bir yıllık dönemdeki ICO çılgınlığının sona ermesi olarak da yorumlanabilecek bu rapor, ICO özelinde işlerin nereye gittiğinin de aslında açık bir göstergesi olarak yorumlanıyor.

Gerek yatırımcılar ilk dönemdeki heyecanından ve çaylaklığından uzaklaşırken, kaliteli ICO projelerini daha bir dikkatle ve özenle seçmeye başlamış durumda. Bu da, sayıları artan ve aslında pek de bir çözüm sunmayan projelerin silinmesine yol açıyor. ICO sektörünün olgunlaşmaya ve yavaş yavaş da olsa kendini bulmaya başladığı da raporda belirtiliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment