Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Gümrük Yetkilisi: ‘Kripto Para-İtibari Para Dönüşümü Yapmak Suçlular İçin Riskli’

ABD‘deki Göçmenlik ve Gümrük Muhafazası yetkililerinden biri, kripto para kullanımıyla ilgili bazı yorumlarda bulundu. Yetkilinin yorumlarına göre itibari paraya dönüştürülen her bir kripto para, aslında bu işlemi yapan kişinin kimliğini açığa çıkarma riski barındırıyor.

ABD’de Yurtiçi Güvenlik Soruşturmaları’na (HSI) bağlı Göçmenlik ve Gümrük Muhafazası biriminin yetkili isimlerinden olan Matthew Allen, kripto paraların uyuşturucu ticaretindeki rolleri hakkında konuştu.

“Dark net gibi pazarlardaki satın alım işlemlerinin genellikle Bitcoin ve Monero gibi kripto paralar aracılığıyla” gerçekleştiğini söyleyen Allen, bu gibi işlemlerin takip süreci hakkında konuştu. Allen’a göre HSI’daki görevliler, uyuşturucu ticareti sırasında kripto para kullanan kişileri zaman zaman kolaylıkla tespit edebiliyorlar.

Allen kripto para ile para aktarmanın bir hayli kolay olduğunu ancak kripto para kullanan kişilerin bu parayı zaman içerisinde itibari paraya dönüştürdüklerini belirtti. Allen’a göre kripto parayı itibari paraya veya itibari parayı kripto paraya dönüştüren biri, kimliğini açığa çıkarma riskiyle karşılaşıyor.

Hatta öyle ki Allen’a göre bir suçlunun kolluk kuvvetleri karşısında en savunmasız olduğu an, bu dönüşüm işlemini yaptığı an.

Allen ayrıca bazı kripto para borsalarında çeşitli para aklama işlemlerinin yapıldığını söyledi. Allen’a göre bu işlemlerin en yaygın olduğu borsalar genelde eşten-eşe (peer to peer) ilkesiyle çalışan borsalar oluyor.

HSI’ın yetkili isimlerinden olan Allen’ın yaptığı açıklamalara göre ABD, kolluk kuvvetlerinde görev alan kişileri kripto para takibi yapmak için eğitmeye başladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment