Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Endeksini Takip Eden Bu Tokena Abra Cüzdanında Erişmek Mümkün

Dijital para cüzdanlarından olan Abra, BIT10 adlı  yeni bir tokenı desteklemeye başladı. Bu token, Bitwise’ın kripto para endeksini takip etmeye yarıyor.

Bitwise Asset Management adlı şirket bundan bir süre önce Bitwise 10 Large Cap Crypto Index adlı bir endeks geliştirdi. Şirketin oluşturduğu bu endekste en büyük on kripto paranın piyasa değerini takip etmek mümkün. Ayrıca şirket bu endeksin en azından şu anda yalnızca Abra’da bulunabileceğini söylüyor.

Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre kripto para yatırımcıları artık Abra’nın uygulamasını kullanarak ve en az 5$ değerinde para yatırarak BIT10 adlı tokenı satın alabilecekler. Bitwise’ın CEO’su olan Hunter Horsley, şöyle bir yorum yaptı:

“Hisse senetlerinde, tahvillerde ve kripto paralarda endekse yatırımı yapmak epey popüler çünkü böyle endeksler yatırımcılara haber takibi yapmadan birbirinden farklı koinler hakkında bilgi sahibi olma imkanı sunuyor. Kripto para sektöründe şu ana dek endeks yatırımı yapmak sadece kurumsal yatırımcılara hastı.”

Abra bundan bir ay önce yatırımcıların Avrupa merkezli banka hesaplarından doğrudan aktarma yaparak alım-satım yapabileceklerini duyurdu. Abra müşterileri artık cüzdanlarına doğrudan euro aktarabiliyor, bu parayı daha sonra Abra’nın desteklediği 28 farklı kripto paraya dönüştürebiliyorlar.

Abra’nın CEO’su Bill Barhydt, bu yılın mart ayında kripto para piyasalarıyla ilgili bir tahminde bulunmuştu. Barhydt hedge fonlarıyla, büyük çaplı yatırımcılarla görüştükten sonra bu tarz kişilerin kripto para piyasasında “büyük bir fırsat” gördükleri kanaatine varmış, piyasanın bu sene içerisinde epey yoğun ilgi göreceği yorumunu yapmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment