Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Hazine Bakanı: Borsa İşlem Saatlerini Kısaltabiliriz

ABD borsalarında tarihi günler yaşanmaya devam ediyor. Dün büyük bir düşüş yaşayan borsalar bugün güne iyi bir başlangıç yaptılar. Trump yönetiminin teşvik paketini açıklamasının ardından borsalar iyice ivme kazandı.

ABD Başkanı Donald Trump biraz önce Koronavirüsün etkilerini değerlendirmek için özel bir basın konferansı düzenledi. Hazine Bakanı Steven Mnuchin de konferansa katıldı ve ülke ekonomisiyle ilgili önemli bilgiler verdi.

Borsalar Açık Kalacak

Bazı uzmanlar geçtiğimiz son birkaç saat içerisinde ABD’deki borsaların kapanma ihtimalini dile getirmeye başladılar. Hazine Bakanı Steven Mnuchin, düzenlenen basın konferansında bu söylemlere değindi ve henüz borsaları kapatmak gibi bir niyetlerinin olmadığını söyledi.

Bakan Mnuchin, borsalardaki hareketliliğin şiddetlenmesi halinde işlem saatlerini daraltabileceklerini ancak borsaların genel itibarıyla açık kalacağını vurguladı. CNBC’nin haberine göre kendisinin açıklamaları şu şekilde oldu:

Herkes borsaların açık kalmasını istiyor. İhtiyaç duyulması halinde borsalardaki işlem saatlerini kısaltma yoluna gidebiliriz. Ama Amerikan vatandaşları emin olsunlar; vatandaşlarımız banka hesaplarında, hisselerde tuttukları paralara her daim erişebilsinler diye elimizden geleni yapacağız.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment