Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Trump Yönetiminden 850 Milyar Dolarlık Plan

ABD borsaları geçtiğimiz gün 1987’den bu yana görülmüş en sert düşüş yaşadı. ABD Başkanı Donald Trump, Koronavirüsün ekonomik etkileriyle mücadele edebilmek için dev bir adım attı.

Washington Post’un haberine göre Hazine Bakanı Steven Mnuchin, ekonomiyi rahatlatabilmek için 850 milyar dolarlık yeni bir teşvik paketi hazırladı.

Oylamaya Sunulacak

Trump yönetimi olası bir likidite krizinin önüne geçebilmek için radikal adımlar atmaya devam ediyor. Washington Post’un aktardığı bilgilere göre Hazine Bakanı Mnuchin bugün ilerleyen saatlerde Cumhuriyetçilerle bir araya gelerek 850 milyar dolarlık teşvik paketinin detaylarını görüşecek.

Anonim kaynaklara göre Bakan Mnuchin bu paketin detaylarını paylaştıktan sonra paket önerisini Kongre’ye sunacak ve bir oylama yapılacak. Reuters gibi kaynaklara göre bu teşvik paketinin onaylanması halinde maaşlardan kesilen vergilere indirim yapılacak.

ABD’deki Koronavirüsten etkilenen hava yolu şirketleri kısa süre önce Trump yönetiminden 60 milyar dolarlık kredi desteği istediler. Teşvik paketinin bir kısmı hava yolu şirketlerinin bu talebini karşılamak için kullanılabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment