Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Hazine Bakanı Ekonomiyi Yorumladı, Bitcoin Etkilenecek mi?

Hazine Bakanı Janet Yellen, cumartesi günü yaptığı açıklamada, zayıf iş raporlarına rağmen ABD ekonomisinin güçlü kaldığını belirterek kamuoyunu rahatlatmaya çalıştı.

Austin’deki Texas Tribune Festivali’nde konuşan Yellen, iş alımlarının ve açık pozisyonların azalmasına rağmen, anlamlı bir işten çıkarma dalgası görülmediğini ifade etti. Yellen, “İstihdam tarafında aşağı yönlü risklere dikkat ediyorum, ancak genel olarak sağlam bir ekonomi görüyoruz” dedi.

Yellen, pandemi sonrası işe alım çılgınlığının yavaşladığını kabul ederken, ekonominin “derin bir toparlanma” sürecinde olduğunu ve “tam istihdam seviyesinde” faaliyet gösterdiğini belirtti.

Bu açıklamalar, ABD Çalışma İstatistikleri Bürosu’nun beklenenden düşük gelen iş verilerinin ardından geldi. Ağustos ayında tarım dışı istihdam 142.000 artarken, Dow Jones’un 161.000 beklentisinin altında kaldı. Bu zayıf veri, iş gücü piyasasındaki yavaşlamaya dair endişeleri yeniden alevlendirdi. S&P 500, cuma günü mart ayından bu yana en kötü haftayı kaydetti.

Yellen, ekonomiye yönelik endişeleri yatıştırmak amacıyla, “Kırmızı ışıkların yandığını görmüyorum” diyerek ekonominin sağlam olduğunu vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!