Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Desteki Altcoin’den Tam Lisans Başarısı: Token Fiyatı Ani Yükseldi!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in Endonezya iştiraki, ülkeden tam lisans alarak gündem oldu.

Kripto para borsası Binance tarafından 9 Eylül günü yapılan açıklamada, borsanın Endonezya iştiraki Tokocrypto’nun (TKO) lisans başarısına yer verildi.

Binance’in Endonezya’daki iştiraki Tokocrypto, ülkenin Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Düzenleme Kurumu’ndan (Bappebti) tam lisans alarak önemli bir başarıya imza attı.

Açıklamanın ardından TKO fiyatı %19 yükselerek 0,298 dolar seviyesinden 0,354 dolara kadar tırmandı.

Bu lisans, Tokocrypto’yu Endonezya’da tam yetkiyle faaliyet gösteren üçüncü kripto para borsası haline getirirken, hala 30’dan fazla borsa tam lisans için başvuru sürecinde bulunuyor. Tokocrypto’nun kullanıcı tabanı bu yıl 4,5 milyonu aştı.

Binance, Tokocrypto’yu 2022’nin sonlarında tamamen satın almış ve bu tarihten önce şirkette çoğunluk hissedarı konumundaydı. Endonezya, 2023’ün sonlarına doğru ülkede faaliyet gösterecek tüm kripto para borsalarının, dünyanın ilk ulusal kripto varlık borsası olarak tanımlanan ve Emtia Vadeli İşlemler Borsası (CFX) adıyla bilinen platforma kaydolmasını zorunlu kıldı.

Bu borsa, Bappebti tarafından düzenlenecek ve geleneksel bir borsa gibi işleyip dijital varlıklar üzerinde odaklanacaktı.

Bu düzenlemeler, Endonezya’da kripto paralara yönelik yoğun yerel talebe yanıt olarak geliştirildi. Tokocrypto CEO’su Yudhono açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Endonezya’da PFAK lisansı alan üçüncü borsa olma başarısını elde etmekten gurur duyuyoruz.

Bappebti’ye kayıtlı 35 potansiyel kripto borsasının bulunduğu bu pazarda önemli bir konuma geldik.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!