Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

10x Research Uyardı: Fed Bu Kararı Alırsa Bitcoin Düşebilir

ABD’nin geçtiğimiz Cuma günü açıkladığı işgücü raporu, Federal Rezerv’in (Fed) faiz indirimlerine başlamasına zemin hazırlamış görünüyor.

İlk adımın önümüzdeki hafta atılması bekleniyor, ancak kripto para birimleri ve diğer riskli varlıklar için bu süreç, eğer Fed 18 Eylül’de 50 baz puanlık (bps) bir faiz indirimi yaparsa, olumsuz sonuçlar doğurabilir.

10x Research’e göre, bu büyük faiz indirimi, ekonomide ciddi endişelere işaret edebilir ve yatırımcıların Bitcoin (BTC) gibi riskli varlıklardan uzaklaşmasına neden olabilir. Faiz oranları genellikle 25 baz puanlık artışlarla değişir, ancak 2022’de olduğu gibi daha büyük adımlar, acil ekonomik durumlara işaret eder. Bu tür büyük değişiklikler, piyasalar üzerinde riskten kaçınma eğilimi yaratır.

10x Research kurucusu Markus Thielen, “Fed’in 50 baz puanlık indirimi piyasalar için daha derin endişeleri işaret edebilir,” dedi. Thielen’e göre, bu tür bir indirimin amacı daha çok ekonomik riskleri hafifletmek olacaktır.

Chicago Mercantile Exchange’in (CME) FedWatch aracı, Fed’in 50 baz puanlık faiz indirimi yapma olasılığını yüzde 30 olarak gösteriyor. Ancak birçok piyasa uzmanı, Fed’in bu aşamada panik yaparak büyük bir indirimle başlamasına gerek olmadığını savunuyor.

Thielen, faiz indirimi beklentilerinin Bitcoin’in Ocak 2023’te 20.000 dolardan başlayan yükselişine katkıda bulunduğunu belirterek, faiz indiriminin fiyatlara halihazırda yansımış olabileceğini de dile getiriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!