Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Hazine Bakanı G20’de Kripto Paraların Konuşulmasını İstiyor

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Mart ayında Arjantin’de gerçekleşecek olan G20 zirvesinde kripto paraların yasal olarak düzenlenmesi konusunu masaya yatırmak istediğini söyledi.

Salı günü yorumda bulunan Mnuchin kripto paraların finans piyasasının istikrarına karşı bir tehdit oluşturduklarına inanmadığını ancak bu gibi paraların para aklama ve diğer yasa dışı eylemlerde kullanılıyor olmalarından endişelendiğini söyledi.

Kripto para konusu bundan 3 sene önce, 2015 yılında, Dünya’nın en büyük ekonomilerini oluşturan G7 ülkelerinin toplantısı sırasında da konuşulmuştu.

Kripto para konusunun yaklaşmakta olan G20 zirvesinde konuşulması gerektiğini dile getiren tek isim Steven Mnuchin değil. Fransız maliye bakanı Bruno Le Maire de Aralık ayında bu isteğini dile getirmiş, kripto paraların yasal olarak nasıl düzenleneceklerine dair G20 zirvesinde bir konuşma yapılması gerektiğini söylemişti.

ABD Hazinesi de 6 Şubat’ta kısmen önemli diyebileceğimiz bir oturum düzenliyor olacak. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu’nun (CFTC) dijital para birimleri üzerinde ne gibi bir rol oynayacaklarına dair yapılacak bu “açık oturuma”, SEC başkanı Jay Clayton ve CFTC başkanı J. Christopher Giancarlo da katılıyor olacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment