Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Hazine Bakanı: Gözümüz Bitcoin’in Üstünde

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin geçtiğimiz gün kripto paralarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunarak ABD’nin Bitcoin gibi kripto paraları yakından incelediğini söyledi.

Ülkenin Hazine Bakanı Mnuchin geçtiğimiz gün CNBC’ye konuştu ve Bitcoin’in genel özellikleriyle ilgili bazı yorumlar yaptı. Mnuchin ayrıca Bitcoin’in Dünya genelindeki kullanım alanlarıyla ilgili de bazı açıklamalar yaptı.

Hazine Bakanı konu hakkında yaptığı açıklamalar sırasında Bitcoin‘in yasa dışı amaçlarla kullanıldığını ve ABD olarak bu konuyla mücadele etmeye çalıştıklarını söyledi. Bitcoin kullanan herkese bir çağrıda bulunan Bakan Mnuchin, bu insanları Bitcoin’i yasa dışı amaçlarla değil yasal amaçlarla kullanmaya davet ediyor:

“Bitcoin’in bizim finans sistemimiz için bir risk unsuru olan İsviçre’deki banka hesaplarına dönüşmesini istemiyoruz.”

Bitcoin ile Para Aklamak

ABD Hazine Bakanı Mnuchin CNBC’ye verdiği röportajda Bitcoin’in para aklamak için kullanıldığını ve bunun çok ciddi sorunlara yol açtığını söyledi.

Günümüzde kripto paralarla yapılan yasa dışı işlemlerinin toplam değerinin “milyarlarca doları” bulduğunu vurgulayan Mnuchin, bununla olabildiğince etkili bir şekilde mücadele etmeye çalıştıklarını söylüyor.

Bakan Mnuchin Bitcoin ve diğer kripto paralarla yapılan yasa dışı işlemleri araştırmaya devam ettiklerini hatırlatarak günümüzde kripto para kullanan vatandaşlara bir uyarı çağrısında bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment