Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’de Mahkeme Kararı: Bitcoin Dijital Mülktür

Çin’deki bir mahkeme kripto paralarla ilgili bir davada Bitcoin’in yasal tanımıyla ilgili yeni bir hükme vardı ve Bitcoin’in dijital mülk olarak tanımlanabileceğini açıkladı.

Çin Hükümeti geçtiğimiz son birkaç ay içerisinde kripto paralarla ilgili çeşitli kararlar almış, ülkedeki kripto para sektörüne oldukça ağır darbeler vurmuştu.

Bu darbelerden biri 2017’nin sonlarına doğru ülkedeki kripto para borsalarının kapatılmasıyla geldi. Bir diğer yaptırım ise ülkede ilk dijital para arzı (ICO) düzenlemenin yasaklanmasıydı.

Dijital Mülk

Çin’deki Hangzhou Mahkemesi geçtiğimiz günlerde kripto paralarla ilgili bir davada Bitcoin’in bir dijital mülk olarak değerlendirilebileceğini açıkladı.

Bu kararın bir ilk olmadığını belirtmek gerekiyor. Çünkü Çin’deki başka bir mahkeme de Bitcoin‘in dijital mülk olarak değerlendirilebileceğini açıklamıştı.

Çin Merkez Bankası yetkilileri de mahkemenin bu kararına herhangi bir şekilde itiraz etmiyorlar. Ancak yetkililerin odaklandıkları nokta bir dijital mülk olan Bitcoin’in itibari para olmaması.

Kripto para sektörüyle ilgilenen yatırımcılardan Dovey Wan, mahkeme tarafından alınan bu kararın büyük önem taşıdığını düşünüyor. Çünkü Wan’a göre mahkeme tarafından alınan bu karar aslında Bitcoin’e meşrutiyet atıyor:

“Bu dava aslında Bitcoin’in Çin’de yasal olduğunu gösterdiği için büyük bir olay.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment