Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Apple’ın Kurucusundan Blockchain Yatırımı

Apple‘ın kurucularından Steve Wozniak Malta merkezli bir Blockchain şirketine yatırım yaptığını açıkladı.

Günümüzde dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Apple’ın kurucularından Steve Wozniak geçtiğimiz gün Malta’daki bir etkinliğe katıldı. Wozniak bu etkinlik sırasında hem Blockchain sektöründeki gelişmelerden bahsetti hem de yeni bir şirkete yatırım yaptığını açıkladı.

Wozniak geçtiğimiz gün EFFORCE adlı yeni bir şirkete yatırım yaptığını duyurdu. Bu şirketin amacı Blockchain teknolojisini kullanarak enerji sektöründeki belli başlı sorunları çözmek.

Steve Wozniak tarafından bizzat yapılan yorumlara göre şirketin en büyük amacı enerji sektöründeki bazı gereksiz harcamaları kısarak bu alanda tasarruf sağlamak.

Malta’da Blockchain

Malta günümüzde kripto para ve Blockchain şirketlerinin favori ülkelerinden biri haline geldi.

Kripto para ve Blockchain şirketlerini genel olarak oldukça hoş karşılayan Malta, bu alandaki ılımlı regülasyonlarıyla da diğer ülkelerin önüne geçiyor.

Apple’ın kurucularından Steve Wozniak de Malta’nın bu alanda attığı adımları takdir ettiğini söylüyor. Öyle ki Wozniak’in açıklamalarına göre bu yeni şirketin Malta’da kurulmasının sebebi de buydu.

EFFORCE adlı şirketin kurucularından olan Jacobo Visetti, Malta’daki Blockchain sektörüyle ilgili yaptığı açıklamalarda şu yorumu yaptı:

“İş yeni teknolojilere geldiği zaman Dünya üzerinde Malta kadar açık fikirli bir ülke bulamadık.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment