Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan Hükümeti, Kripto Para Birimi Düzenlemesiyle İlgili Resmi Açıklama Yaptı

Hindistan hükümeti nihayet sorulan sorulara cevap vererek kripto para birimi ile ilgili yapılacak yasal düzenleme çerçevesinden bahsetti. Hükümet ayrıca kripto para birimi yönetmeliği raporunun görevli bakanlık tarafından sunulduğunu da doğruladı. Hindistan Parlamentosunda gerçekleştirilen oturumda maliye bakanına beş soru yöneltildi;

Hindistan, Kripto Para Birimlerini Yasaklamıyor

“Hindistan kripto para birimlerini yasaklıyor mu? Eğer öyle ise konunun ayrıntıları nedir?” sorularını Maliye Bakanı Thakur kısaca “Hayır” diyerek yanıtladı.

Diğer iki soru ise “devletin ülkedeki kripto para biriminin yaygınlığına ilişkin belgelerin oluşturulup oluşturulmadığı, eğer oluşturulmuş ise bu konunun ayrıntıları” hakkındaydı. Başkanlık sekreterine bağlı olarak kurulan bakanlıklar arası komitenin kripto para biriminin yaygınlığına ilişkin belgeler düzenlediğini ve raporun hükümete sunulduğu açıklandı.

Bakanlıklar arası komite, kripto para birimlerinin tüm yönlerini incelemek ve bir çerçeve içinde düzenleme sağlamakla görevlendirildi. Bu komitenin başkanlığına ise ülkenin Finans İşleri Sekreteri Chandra Garg getirildi.

Son soru ise “kripto para birimini kullanan kişilerle ilgili gerçekleştirilecek eylem planının ayrıntıları” ile ilgiliydi. Bakan şu cevabı verdi;

“Şu an, kripto para birimleri ile ilgili olarak ayrıca oluşturulmuş bir yasa bulunmamakta. Bu yüzden, ilgili tüm departmanlarla icra dairesi ve gelir vergisi otoriteleri gibi kanun koyucu makamların mevcut yasalarına göre harekete geçiliyor.”

 

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment