Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tom Lee, Trump’ın Bitcoin’i Yasaklayacağından Endişe Ediyor

Kripto para dünyasının adından en çok söz ettiren analistlerinden biri olan Tom Lee, Twitter’da en kötü kabusunun, ABD Başkanı Donald Trump’ın Bitcoin‘e yasak getirmesi olduğunu yazdı.

ABD Kongresi ve Senato’nun Facebook Libra kripto para birimi duruşmalarından sonra gözler Bitcoin ve tüm kripto para birimlerine yöneldi. Milletvekilleri Libra’nın asla serbest bırakılmaması gerektiğini savundular. 18 Temmuz’da ise ABD Maliye Bakanı Steven Mnuchin, çok güçlü kripto para düzenlemeleri getirilmesi gerektiğini açıklamıştı.

Bu durum kripto para birimi yatırımcılarının endişelenmesine ve boğa piyasasına kalıcı bir engel koyulmasından korkmalarına yol açıyor.

Lee, Trump’ın Bitcoin’e Öfkelenmesinden Endişeli

Tom Lee de bu korkuları paylaştığından Bitcoin’in Trump’ın öfkesine maruz kalacağından ve bunun doğuracağı sonuçlardan endişeli.

Lee, Brexit, Çin ticaret savaşları ve Avrupa Bankası meselelerini Bitcoin çerçevesinde ele alan çok sayıda “iyi haber” yapılmasının Bitcoin’e fayda sağlayacağını düşünüyor.

ABD Başkanı Trump Ocak 2018’de Venezuela dijital para birimi Petro’yu yasaklamıştı. Lee’ye göre küçük bir ihtimal olsa dahi Trump, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinden dilediğinin işlemlerini kolayca yasaklayabilir, tıpkı Petro örneğinde olduğu gibi. Lee, böyle bir yasaklamanın muhtemelen Bitcoin’in çatal hareketiyle sonlanacağını düşündüğünü belirtti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment