Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tayland Merkez Bankası, Libra’ya Olumlu Bakıyor

Facebook’un kripto para birimi Libra projesini açıklaması hem doğu hem de batı ülkelerinde ortalığı tam manasıyla karıştırdı diyebiliriz. Tayland Merkez Bankası ise yaklaşmakta olan Libra kripto para biriminin lehine bir duruş sergiliyor.

Tayland Merkez Bankası Müdürü Veerathai Santiprabhob yaptığı açıklamada, düzenleyicilerin Libra’nın artılarını ve eksilerini ele alması gerektiğini savundu. Ayrıca, Libra kripto para biriminin avantajlarından bahsederek Tayland vatandaşlarına finansal erişim fırsatları sunacağını da söyledi.

Ancak yine de, herhangi bir karar vermeden önce Libra’nın operasyonel güvenlik risklerinin değerlendirilmesini istediğini ekledi. Libra’nın, Tayland Merkez Bankası dijital paranın doğrulama, belgeleme ve mevcut kara para aklamaktan kaçınma kriterlerine uygun olup olmadığının araştırılacağını belirtti.

Libra’nın itibari para birimlerinin yerini alacağı yönündeki endişelere yanıt olarak şunu söyledi Santiprabhob;

“Ulusal para birimini dijital para birimi ile değiştirmek, özellikle insanların yerel para birimlerine ve döviz istikrarına güvenen yerlerde kolay değildir.”

Tayland Facebook’un kripto para birimi konusunda yumuşak bir tutum sergilese de durum diğer büyük Asya ülkelerinde farklı. Hindistan’ın Kaliforniya merkezli şirketlere duyduğu düşmanlık sebebiyle, her ne kadar büyük bir pazar olsa da, kripto bazlı ürünlerin hiçbirinin Hindistan’da piyasaya sürülmeyeceği açıklanmıştı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment