Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Hazine Bakanlığı 10.000 Dolar ve Üstü Kripto İşlemlerinin Bildirilmesini İstiyor

ABD Hazine Bakanlığı, vergi kaçırma gibi illegal işlemlerin önüne geçmek amacıyla değeri 10.000 dolar ve üstü olan kripto para işlemlerinin Vergi Dairesine (IRS) bildirilmesini talep ediyor.

ABD Hazine Bakanlığı, perşembe günü Joe Biden yönetiminin vergi uyumluluğuyla ilgili izlediği gündem doğrultusunda hazırlanmış bir öneri listesi yayınladı. Öneriler arasında, kripto para işlemlerinin daha yakından takip edilmesini sağlayacak bir madde yer alıyor.

İşlemlerin IRS’e bildirilmesi isteniyor

Hazine Bakanlığı, “nakit işlemlerinde olduğu gibi, işletmelere gönderilen ve adil piyasa değeri 10.000 doları aşan işlemlerin” de Vergi Dairesine bildirilmesini istiyor. Yeni uygulamanın, alım-satım ve custody hizmeti veren kripto para şirketlerini etkilemesi bekleniyor.

Bakanlık, piyasasının değeri 2 trilyon doları aşmış kripto paralarla yapılan işlemlerin vergi kaçakçılığı dahil olmak üzere illegal işlemlerin tespiti açısından “ciddi problemler doğurduğunu” açıkladı.

Vergi Dairesi, 2020 yılı için hazırlanmış Form 1040 adlı vergi formunda, vatandaşlara kripto paralara yatırım yapmadıklarına dair sorular yöneltti.

Hazine Bakanlığı, finansal kuruluşların vergi bildirimiyle ilgili yeni standartlara uyum sağlayabilmeleri için söz konusu prosedürlerin 2023’ten itibaren yürürlüğe gireceğini belirtti.

Çarşamba günkü düşüş sonrası bugün yeniden 40.000 doların üstüne çıkan Bitcoin fiyatı, bu haberi izleyen dakikalarda 40.000 doların altına düştü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!