Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Hazine Bakanlığı: Suikast Planında Kripto Paralar Rol Oynadı

ABD Hazine Bakanlığı’nın açıklamalarına göre eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’a karşı düzenlenen bir suikast planında kripto paralar rol oynadı.

Hazine Bakanlığı tarafından bugün açıklanan resmi bilgilere göre Tahran’da ikamet eden ve İran Devrim Muhafızları Ordusu’nda görev alan Shahram Poursafi adlı bir şahsın, Bolton’a karşı bir suikast planı hazırladığı iddia ediliyor.

ABD’nin eski Birleşmiş Milletler Büyükelçisi de olan Bolton, eski başkan Donald Trump döneminde Ulusal Güvenlik Danışmanı olarak görev aldı.

İddialara göre Poursafi, Bolton’un suikasti için 2021’in sonunda ve 2022’nin başında ABD’deki bir şahısla, şifreli bir şekilde irtibat kurdu. Poursafi bu kişiye Bolton’un suikasti için başta 300 bin, sonradan 1 milyon dolar olmak üzere ödeme teklif etti.

Hazine Bakanlığı tarafından paylaşılan bilgilere göre Poursafi, söz konusu kişinin güvenini kazanabilmek adına ona önce küçük miktarlarda kripto para gönderdi.

Poursafi, bu iddialar neticesinde suçlu bulunması halinde 25 yıla varan hapis ve 500 bin dolara varan para cezası ile karşı karşıya.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!