Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC ve CFTC Önerdi: Büyük Hedge Fonları, Kripto Para Beyanında Bulunmalı

ABD’deki SEC ve CFTC, büyük hedge fonlarının kripto para piyasasına yatırım yapması halinde bunun hakkında beyanda bulunulmasını öneriyor.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile Emtia Vadeli İşlem Sözleşmeleri Komisyonu (CFTC), ülkede Form PF olarak bilinen beyanname formunda bir değişikliğe gidilmesini öneriyor.

2008’deki finans krizinden sonra uygulamaya konan Form PF, ABD’deki finansal regülatörlerin hedge fonlarına ilişkin özel bir şekilde bilgi toplamasına yarıyor.

SEC ile CFTC’nin önerisine göre yönetimi altında en az 500 milyon dolar değerinde varlık bulunduran büyük çaplı hedge fonları, kripto para piyasasına bir şekilde yatırım yapmaları halinde, izledikleri bu yatırım stratejisine dair beyanda bulunmalı.

SEC Başkanı Gary Gensler, sundukları yeni öneriyle ilgili olarak, “Bu öneriyi destekliyor olmaktan memnuniyet duyuyorum çünkü bu önerinin uygulamaya konması halinde bence özellikle büyük hedge fonları tarafından doldurulanlar olmak üzere, topladığımız bu PF formlarından daha iyi bilgi almaya başlayabileceğiz.” dedi.

ABD’deki yetkililer, kripto paralardan daha farklı yatırım stratejilerini de kapsayan bu önerinin uygulamaya konması halinde hem sistematik risklerin daha iyi gözlemlenebileceğini hem de SEC’nin özel fon danışmanlarını daha iyi şekilde denetleyebileceğini düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!