Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Hükümet Yetkilisi: FED, Libra’dan Önce FedNow Hizmetini Piyasaya Sürmeli!

Önde gelen ABD Federal Hükümet yetkililerinden birisi, ABD Merkez Bankası FED’in, sosyal medya devi Facebook’un Libra’sından önce kendi gerçek zamanlı ödeme sistemi FedNow’ı piyasaya sürmesi gerektiğini vurguladı.

ABD Federal Hükümeti Ticaret Komisyonu üyesi Rohit Chopra, 7 Kasım tarihinde FED’e gönderdiği bildiride, merkez bankasının yeni ve daha hızlı ödeme sistemini temsil eden FedNow Service hizmetini desteklediğini belirtti. Chopra, hükümetin ve FED’in bu konuda hızlı davranması gerektiğini belirtirken, Libra gibi girişimlerin çok büyük bir tehdit teşkil ettiğinin altını çizdi.

”Wall Street ve Silikon Vadisi içerisindeki büyük özel firmalar kendi piyasa güçlerini kritik altyapıları kontrol etmek için kullanmayı amaçlarken, kurulun bu teklifi hızlı sunmasının önemi de hiç olmadığı kadar artmıştır.”

Daha önce 2018 yılında duyurusu yapılan FedNow isimli hızlı ödeme hizmeti, 365 gün hiç durmadan para transfer işlemlerini aktarabilecek bir platform olarak açıklanmıştı ve büyük bir ilgi toplamıştı.

FED ise konu hakkında henüz bir açıklama yapmadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment